Amelie Tillgren
Berthe Forchhammer
Ida Kornerup
Pia Jensen
Vi er også på Facebook!
Væveværkstedets historie
 

Det hele begyndte i Søllerød, hvor Berthe Forchhammer i 1971 kom i lære hos Kirsten og John Becker, i deres legendariske håndvæveri på Søllerødvej 55.

Hr. og Fru Becker havde mange elever gennem årene.
Her mødte Berthe bl.a. Amelie Tillgren, og deres veje førte fra Søllerød til Frederiksberg.

I 1981 etableredes væveværkstedet på Godthåbsvej, hvor Berthe Forchhammer og Amelie Tillgren delte værksted med en række forskellige vævere.

En af dem blev hængende - det var Ida Kornerup. Nu var vi tre!

Berthe Forchhammer blev efter elevtiden ansat på Danmarks Designskole og havde elever, som hun indviede i vævningens magi. Her mødte hun først Karina Nielsen Rios og senere Jacob Bille.
De var begge medlemmer på værkstedet i en årrække.

Imens, et andet sted i byen, var Pia Jensens fællesværksted, Per19Gryn, ophørt i 2003.

I 2004 havde Godthåbsvej-værkstedet en opsigelse hængende over hovedet, da Pia Jensen dukkede op og havde fundet et fantastisk lokale i Smallegade på 263 m2, men manglede nogen at dele det med. Det blev starten på Væveværkstedet, som vi kender det i dag.

Nu var vi fire, der gik i gang med at konvertere et tidligere autolakeringsværksted til et brugbart og funktionelt væveværksted – og forvandlingen blev til det fine værksted vi har nu.

Da vi har alle former for væve, sker det, at andre vævere lejer sig ind for kortere eller længere perioder, når de har projekter der kræver større/anden kapacitet end hvad de selv har. Disse gæster kalder vi snow-birds og de bidrager til det gode, faglige fællesskab vi har skabt i Væveværkstedet.

Vi arbejder løbende på at skabe opmærksomhed og udbrede kendskabet til vores kunst og håndværk og både de lørdagsåbne dage (den 1. lørdag i måneden fra september-maj) og vores julemarked er blevet til institutioner i lokalområdet. Ligeledes laver vi til tider rundvisning for kunstforeninger og faglige interessegrupper.

 

 

hjertelink jul 2009
Referenceliste
Værkstedets favoritlinks
Send en mail og få løbende info om vores aktiviteter
Find vej
væveværkstedet logo
Væveværkstedet / Smallegade 52D 1. sal / DK-2000 Frederiksberg / +45 22 12 30 67
About us - in English